Popmusik

Popmusik hör till världens mest kända och populära musikstilar. Skälet till dess popularitet är att det är en lättsam och trallvänlig musiktyp som är enkel att sjunga och dansa till. Musikstilen föddes i mitten av 1900-talet och har sedan dess ökat i popularitet för varje år som gått. I och med streamingtjänsternas intåg finns det idag miljontals poplåtar att lyssna på för den som älskar musik.

Med en smartphone och ett abonnemang på en musiktjänst kan du ta del av all världens popmusik på ett enkelt sätt. Att lyssna på musik via mobilen går att göra var du än befinner dig och med ett par bra hörlurar kan du till och med ha med dig dina favoritartister under träningspasset. Om du behöver hjälp med att laga din iphone kan du besöka Gigamex och få den lagad och klar medan du väntar. Du kan även skicka telefonen till Gigamex som lagar och skickar tillbaka den inom 24 timmar efter att telefonen mottagits.

Kända popartister genom tiderna

Ett av världens mest kända popband genom tiderna är The Beatles. De slog igenom stort på 60-talet i England och blev sedan snabbt kända över stora delar av världen. The Beatles var inte bara uppskattade för sin musik utan lockade även till sig fans tack vare sina långhåriga frisyrer och trendiga klädsel. Många i den äldre generationen upprördes över att de påverkade tonåringarna negativt genom sitt ovårdade utseende och kommersiella musik.

Under 1980-talet utvecklades popmusiken och fick en ännu större spridning tack vare musikkanalen MTV som visade musikvideor dygnet runt. I och med musikvideon blev dans och popartisternas utseende allt viktigare. Kända artister från denna tid är bland annat Prince, Janet Jackson och Roxette. Två av de allra största artisterna från denna tid är Madonna och Michael Jackson. De hade båda rätt utseende och framförande för att slå igenom stort under musikvideons storhetstid. Michael Jackson hade stora framgångar med bland annat albumen Thriller och Bad. 2009 gick Michael bort men än idag har han en stor fanskara som hyllar hans musik. Madonna är också fortfarande aktuell som artist trots att hon har passerat 60 år. Senast 2019 gav hon ut albumet Madame X som har fått stor uppmärksamhet.

Popens utveckling

Från den tidiga popen har musikstilen utvecklats och blivit bredare än tidigare. Många kända DJ:s, som till exempel David Guetta samarbetar med andra artister och samplar in flera typer av musik i sina låtar. Även om popmusiken har samma grund som den hade på 1900-talet, d.v.s lättsamma melodier som går att dansa till, finns det idag en uppsjö av artister med olika stilar och budskap i sina texter. Några av dagens mest kända popartister är Ariana Grande och Billie Eilish. Trots sin ungdom har Billie Eilish blivit en stor inspirationskälla för unga tjejer och killar som är politiskt medvetna inom exempelvis klimatfrågan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *