Sälj musikinstrument

Om du har en stor kunskap om olika musikinstrument kan det vara en god idé att starta en egen musikaffär. Med dagens digitala möjligheter att nå ut till en stor publik via medier som YouTube och TikTok är det mer populärt än någonsin att börja musicera och skapa egna låtar. Men för att kunna transportera dina musikinstrument och andra produkter till affären kan du behöva anlita leverantörer utifrån.

Hos shiftemobility.com hittar du en leverantör som ger service till elektriska fordon, där det finns möjlighet till teknisk support dygnet runt. Eldrivna fordon behöver tillgång till utbildad personal för att kunna fungera med modern teknik, vilket innebär att all leverans av musikinstrument och andra produkter kan fortsätta ske smidigt. Shift, som nås på shiftemobility.com, är pionjärer på sitt område och arbetar på att ständigt utvecklas för att kunna ge kunderna god service. Hos shiftemobility.com kan du läsa mer om företagets tjänster.

Lång branscherfarenhet en fördel

Kompakt Disk valde att övergå från skivaffär till musikaffär under pandemin, då de ansåg att det behövdes i Kristianstad. Nu är affären fylld med instrument och olika tillbehör i stället för skivor. Skivbutiken har legat på Södra Kaserngatan sedan många år, och Conny Norrman och Jörgen Nilsson har lång erfarenhet inom branschen. När 4sound försvann från Kristianstad fanns inte längre någon lokal musikaffär, så nu har de båda entreprenörerna lagt till gitarrsträngar, musikinstrument och trumpinnar i affären.

Nytt intresse under pandemin

Pandemin har fått oss att plocka upp våra musikinstrument mer än tidigare, samtidigt som många äntligen har tagit tag i den gamla drömmen att lära sig ett nytt instrument. För den som är ny på området kan det kännas bra att ha någon att rådfråga, som en kunnig musikaffär.

Bra med gedigen musikbakgrund

Adonis Jalamudis drev skivaffär i Västerås under fyra decennier. Alla hans kunder hade bra koll kring när de senaste skivorna var på gång, då brukade punkarna ligga utanför hans affär och vänta. Det kan vara bra att ha en gedigen bakgrund inom musik för att veta vilka produkter som kommer att sälja bra när det gäller att driva musikaffär. Patrik Hagelin arbetade först som säljare och gick sedan över till att bli chef för gitarrtillverkaren Fender. Han har nu tagit över en musikaffär vid Tinbergsvallen som kommer att döpas om till “Hagelins musik”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *