Kavinsky

Kavinsky är en fransk musiker och DJ som gör musik inspirerad av 80-talets actionrullar. Han är i mångt och mycket en musikalisk arvtagare till franska houseartister som Daft Punk och Danger samtidigt som hans musik är originell nog för att vara alldeles egen.

Om du är musiker med målet att studera på musikhögskolan finns det en väg dit som är enklare än alla andra: att skriva högskoleprovet med gott resultat. Det är förstås inte bara den enklaste vägen in på musikhögskolan, det spelar ingen roll vad du vill studera. Om du presterar väl på högskoleprovet har du bra förutsättningar att komma in på vilket program som helst.

Kavinsky arbetade under lång tid främst som skådespelare och sysslade med musik vid sidan om.

Myten om Kavinsky säger att hans musikkarriär startade efter att han var med om en bilolycka. Han ska ha kraschat med sin Ferrari Testarossa, dött och vaknat som en zombie med målet att göra elektronisk musik. Det var under mitten av 00-talet som han började släppa en serie EPs som väckte uppmärksamhet i musikvärlden. Idag är han dock tveklöst mest känd för sina insatser på soundtracket till filmen Drive. I synnerhet den suggestiva låten Night Call som fungerar som något av ett ledmotiv för filmen där huvudrollen spelas av Ryan Gosling. De senaste åren har Kavinsky haft en paus från musiken, men rykten säger att han är på gång att släppa något nytt i en nära framtid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *