Musik i mobilen gratis

Att lyssna på musik när man är på språng är något väldigt härligt och det kan omvandla tradigt pendlande i kollektivtrafiken och småtrista promenader till storslagna musikupplevelser. Spotify är en given tjänst som de flesta känner till – men hur ska man göra när man är på en stram budget och varken har råd med dyra abonnemang eller strömningstjänster?

Utforska musikprogram i radion

Sveriges radio sänder flera intressanta musikprogram med flera olika inriktningar och det finns en behändig app där man kan följa och ladda ner sina favoritprogram. Den som gillar elektronisk musik kan ladda ned Elektroniskt i P2 som är ett musikfokuserat program med minimalt med prat. Den som vill höra den senaste popmusiken kan istället lyssna på Musikguiden i P3. Kanalen P2 sänder klassisk musik under stora delar av dygnet, och den lokala kanalen P4 varvar all sorts musik med intressanta radioprogram. Programmen ligger vanligen kvar i appen i någon månad.

Få ut mest av din budget

Att kunna strömma musik under hela dagen ställer vissa krav på din mobil. Det finns tre faktorer som måste balanseras på ett bra sätt: lagringsutrymme, antal GB du kan surfa för och batterikapaciteten. För att få ut mest av din budget, köp en begagnad iphone som har gott om lagringsutrymme och ett okej batteri. Ladda ner de musikavsnitt som du vill lyssna på kvällen innan. På så vis får du ner de månatliga kostnaderna för både mobilabonnemang och strömningstjänster.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *