Störst på Spotify

Sedan musikstreaming mer eller mindre har ersatt den fysiska skivhandeln har världens alla låtar plötsligt blivit mer lättillgängliga för alla. På några sekunder har man den låt man vill lyssna på i lurarna och det finns inte längre ett måste att köpa artisternas hela album. Det här är naturligtvis både på gott och ont, och det blir svårare att mäta vad folk verkligen gillar och inte. Att streama en låt innebär inte nödvändigtvis att man tycker att den är bra, utan kan lika gärna bero på nyfikenhet eller att artisten är extra inne just nu.

En av de artister som blivit allra störst på den svenska streamingtjänsten Spotify är britten Ed Sheeran, vars låt “Shape of You” idag är den mest spelade låten någonsin och vars video dessutom är en av de mest populära på YouTube. Enligt Spotify är den dansanta hiten så populär att den är det första som någonsin spelats två miljarder gånger, och artisten spelar för fulla hus världen över, trots att han egentligen bara är en kille med en gitarr som ackompanjerar sig själv med hjälp av loopar.

Låten, som ursprungligen skrevs för Rihanna, är med på Sheerans tredje skiva och har ingen djupare mening utan handlar om hur pojke möter flicka i en bar och de gillar varandra. Med sin dancehall rytm och repetitiva marimba slinga fastnar den lätt i huvudet, och den känns igen från första upptakten. Sheeran själv tackar och tar emot för sin succé och är nog riktigt glad att han bestämde sig för att behålla låten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *