Lyssna på musik under arbetet

Det finns flera olika studier som visar att det kan vara fördelaktigt att lyssna på musik när du arbetar. Musik som vi tycker om gör oss glada. De positiva känslorna gör att hjärnan bland annat utsöndrar serotonin och dopamin. Dessa ämnen gör dig avslappnad och fokuserad vilket gör att du kan arbeta effektivt och vara produktiv och kreativ. Naturligtvis är det viktigt att du gillar den musik du lyssnar på annars kommer den bara irritera och distrahera dig från den uppgift du har framför dig.

Välj ett musikvänligt abonnemang

Vill du ge dina anställda möjligheten att arbeta effektivt med hjälp av musik så går det naturligtvis bra. Det finns verksamheter som specialiserat sig på att leverera telefonabonnemang som passar företag och deras anställda. Ett sådant bolag är telness.se som har många års erfarenhet av telefonilösningar för företag. Här hittar du allt från olika abonnemang, växeltjänst, service och en portal där du kan överblicka och sköta ditt företags alla tjänster på en och samma plats. Välj ett abonnemang som passar den bransch du är verksam i och hur mycket dina anställda använder sin telefon under arbetsdagen. Vill du att de anställda ska kunna streama musik för att arbeta bättre kan det vara en god idé att teckna abonnemang där det ingår tillräckligt mycket surf.

Musik vid rätt tillfällen

För att musiken ska ha positiva effekter gäller det att använda den vid rätt tillfällen. I vissa fall kan det vara helt fel att lyssna på musik – det kan då ha en negativ påverkan på ditt arbete. Ett sådant tillfälle är när du får nya arbetsuppgifter och därmed måste lära dig något nytt. Då måste koncentrationen vara på topp och för att hjärnan ska kunna ta till sig informationen bör du befinna dig i en lugn och tyst miljö. Musik gör sig allra bäst om den anställda utför enformiga uppgifter. Då tenderar de att arbeta snabbare och göra färre misstag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *