Kygo

Norska Kygo, eller Kyrre Gørvell-Dahll som han egentligen heter, har med sina karaktäristiska melodislingor blivit en av de mest igenkännbara och populära låtskrivarna i världen, och som så många andra i sin genre jobbar han ständigt med de stora namnen. Om man ska definiera Kygos musik är den enligt honom själv glad och melodisk, även om flera av hans hittar handlat om svåra ämnen som sorg och ensamhet.

Innan Kygo blev berömd som låtskrivare sysslade han med att göra remixer som DJ och fick snabbt uppmärksamhet för sitt arbete på låten “I see Fire” av Ed Sheeran. Efter att ha börjat göra egna hittar har de fullkomligen strömmat ut, och några av industrins största namn har sjungit hans låtar som till exempel John Legend, Selena Gomez och Rita Ora. Eftersom han själv är pianist har han en stor känsla för harmonier och melodier som lätt fastnar.

Kygos musikvideos har också fått en hel del uppmärksam då flera av dem är både fantasirika men också lite vemodiga. Låten “Stargazing” illustreras av en liten pojke som bygger en raket för att nå sin döda pappa i himlen och “Stole the show” om en ensam astronaut som söker sällskap.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *