Aldrig utan musik

Om du är en person som alltid vill kunna lyssna på musik känner du förmodligen igen besvikelsen när batteriet till mobilen eller de trådlösa hörlurarna tar slut. Som en sann musikentusiast har du säkert redan planerat vid frukosten vad dagens lyssning kommer att bestå i, och att då stå utan musik i flera timmar kan kännas vedervärdigt trist. Vill du slippa dessa tråkigheter är det dags att investera i en powerbank – men vad ska man tänka på inför köpet?

Räddaren i nöden

Även om du har bra batteri i din mobiltelefon, högtalare eller dina hörlurar är en powerbank en bra investering. Du slipper att leta efter eluttag och kan känna dig trygg med att alltid kunna ladda upp prylar med USB-kabel oavsett var du befinner dig. Om du är på resande fot kan mycket hända: förseningar, ändrade planer, utflykter till platser där det inte finns någon el eller en desperat medtrafikant som står utan batterier. Då är powerbanken en riktig räddare i nöden. Gör du många långresor med bil är det en god idé att ha en laddad powerbank med dig ifall du blir strandsatt på någon avlägsen plats.

Saker att titta extra på

Du bör satsa på en modell som har en kapacitet på minst 10 000 mAh. De flesta mobiler har en batterikapacitet på 2500-3000 mAh så en sådan powerbank kan rädda både mobilen och hörlurarna från den fruktade batteridöden. En del powerbanks har två USB-uttag, vilket gör att du kan ladda flera enheter samtidigt, och det kan även finnas olika spänning i uttagen så att du kan matcha den med laddningsegenskaperna hos dina enheter. En extra finess som kan vara en trevlig bonus är en inbyggd ficklampa i powerbanken som kan komma till användning i alla möjliga situationer. En del modeller kan även laddas med solceller, vilket förmodligen är den ultimata powerbanken för dig som aldrig vill vara utan musik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *